Special Notice

 

In view of the stabilizing COVID-19 situation in Hong Kong, the School of Continuing and Professional Studies (CUSCS) makes the following announcement: 

  1. Part-time Continuing Education Programmes - Face-to-face class delivery will be resumed by phases from 11 May 2020 with the aim to resume all classes by the end of May.  Students will be contacted individually for details. For protection of health of students and staff, users of Learning Centres are required to observe sanitary measures when entering the Centres: wear a face mask, perform temperature screening, use hand sanitizer, and submit a Health Declaration Form.
  2. Higher Diploma & Diploma in Foundation Studies Programmes - All classes will continue to be conducted online until Semester 2 ends on 26 May 2020.

  3. Learning Centres - All services and opening hours of CUSCS Learning Centres will resume to normal from 11 May 2020.  Please check here for details.

(Updated on 8 May, 2020)

Close
Main content start

Fashion Design & Styling

培養時尚品味及流行觸覺 (網上模式)
Dressing Your Style with Fashion (Internet Mode)

課程編號 : 202-880172-12|開課日期 : 22/06/2020

導師

謝得芳女仕

時數

14.00 星期

節數

0 講

上課地點

NIL

開課日期

2020年06月22日

學費

HK$ 1,500.00

課程程度

短期

課程查詢

2209 02262603 6565[JavaScript encoded]

報名手續查詢

2209 0290

截止報名日期

2020年06月15日

1
學習模式 ﹕ 遙距學習

學員須透過學習教材遙距學習。

學習教材包括 ﹕ 「課程指引 」、 「課程筆記 」、 「影片教材 」、 「課程習作 」及 「修讀時間表 」。

2
導言 :

品味是需要培養 ;穿得時尚並不代表有品味。首先你要了解時裝的語言,認識各個時裝品牌的特色,選擇適合自己個性、職業、外型的打扮。本課程教授學員解讀服裝背後的含義,分析潮流的趨勢,提升學員對時裝的欣賞水平 ;明白穿衣竅門 ;掌握一套適合自己的打扮方式,突出自己的優點,成為時裝達人。

3
課程內容 ﹕

單元一解讀時裝的語言
介紹時裝品牌的崛起,解讀時裝的語言。

單元二認識設計師及時裝品牌
介紹時裝品牌的正確讀音,品牌理念,針對的顧客群,讓學員懂得選擇適合自己的品牌。

單元三最新潮流分析
分析國際時裝潮流趨勢,教你如何穿得時尚。

單元四各種場合的衣著
介紹服裝的分類,不同場合的衣著,令你穿得出色。

單元五穿衣魔法
從美學觀點出發,掌握穿衣的黃金比例、顏色配襯 ;立即瘦身,突顯優點。

單元六質料的選擇
各類衣服對於質料的要求 ;貴價衣服與平價衣服的分別。

單元七款式與飾物的的配搭
各種上衣、外衣與其他服裝的配搭,mix & match 穿出天天新款 ; 運用適當的飾物,增添豐彩。

單元八定下個人穿衣策略
教你如何定下個人穿衣策略,配合自己個性、職業、外型,穿出個人風格。

5
教材 ﹕

視像教材為粵語,筆記則為中文。

6
修讀時期 ﹕

約 14 星期

7
導修課 :

本課程設 3 小時導修課。

日期 :待定
時間 :待定
地點 :尖沙咀 / 中環教學中心